Hozzávalókmezesk2

50 dkg finomliszt

25 dkg akácméz

12 dkg margarin

1 tojás

1 csomag sütőpor

fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

1 citrom reszelt héja

Elkészítés

1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a langyos akácmézet, a

folyékony margarint, a tojást, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a

reszelt citromhéjat és egynemű tésztává gyúrjuk.

2. Konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük, majd lisztezett

gyúródeszkán 4-5mm vastagságúra nyújtjuk és ízlés szerint, különböző

formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk.

3. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 C-fokos sütőben, kb. 10-

12 perc alatt világos vagy közepes barnára sütjük.

4. Ha elkészült kihűtjük, díszíthetjük cukormázzal, színes dekorcukrokkal,

meglocsolhatjuk csokoládéval, stb.

Tipp

Keményebb papírból kivágott sablonnal, készíthetünk belőle mézeskalács

adventi koszorút is. A frissen begyúrt mézes tésztát ne sokat hagyjuk állni, ne

hűljön teljesen ki, mert bekeményedik és nehezebb lesz vele dolgozni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

kettő × 5 =