24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Egyéb Anna Karenina – élőben az interneten

Anna Karenina – élőben az interneten

0
Anna Karenina – élőben az interneten
Anna Karenina - az 1878-as első kiadás (Fotó:Wikipedia)

Több mint 700 ember fogja felolvasni a Google+-on és a YouTube közösségi videómegosztón Lev Tolsztoj híres regényét, az Anna Kareninát október elején.

Anna Karenina - az 1878-as első kiadás (Fotó:Wikipedia)
Az 1878-as első kiadás (Fotó:Wikipedia)

A „Karenina. Az élő kiadvány” elnevezésű akció az orosz íróklasszikus Jasznaja Poljanában lévő egykori birtokán berendezett múzeum és a Google oroszországi leányvállalatának közös akciója. A védnökséget Fjokla Tolsztaja, az író ükunokája vállalta.

A felolvasómaratonon az vehet részt, aki regisztrálja magát a https://plus.google.com/+KareninaLive/posts honlapon. Ezt már több mint 373 ezren tekintették meg. A szervezők a jelentkezők között választják ki azt a több mint 700 embert, aki mintegy 30 óra alatt felolvassa a tragikus hősnőről szóló regényt más helyszínek mellett Moszkvában, Tulában, Vlagyivosztokban, Novoszibirszkben, Párizsban, Los Angelesben. A válogató szeptember 10. és 12. között lesz. Egy-egy felolvasó 30-60 másodperces részletet választhat a regényből.

A résztvevők között máris több híres orosz van, például Georgij Grecsko űrhajós és számos neves színész, rendező, sportoló, blogger.

MTI-hír