21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Egyéb Most lesz! – Kacsafutam a Dunán

Most lesz! – Kacsafutam a Dunán

0
Most lesz! – Kacsafutam a Dunán

2014. augusztus 31-én elérkezik az idei nyár egyik legszórakoztatóbb családi eseménye, a Kacsafutam! A Budai felső rakparton, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszon, élőben szurkolhatunk a több tízezer sárga gumikacsának hogy célba érjen.

A megvásárolt kacsákat augusztus 29-ig adhatják le a kacsaárusító pontokon, csak a leadott kacsák indulhatnak a versenyen.

kacsafutam-2

Mi ez a „szárnyas-verseny”?

A gumikacsák versenye a ’90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg. Rengeteg sikeres kacsafutamot rendeztek már, többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában, és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat, amely végre hazánkba is megérkezik. A Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek. A hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja.

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de  komoly verseny is, hiszen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza – autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat .

A Kacsafutam előtt és után…

A Kacsafutam napján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében vízi felvonulást láthatnak az esemény látogatói: sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal. A Kacsafutamot ezután élőben nézhetik végig az érdeklődők a Budai Felső Rakpartról, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszon. A futamot követően az AKVÁRIUM Klubban, az Erzsébet téren, várnak mindenkit a szervezők a korábbi X-Faktor győztesei:  Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra koncertjével.

Hajóról is nézheted!

A látványos derbit nemcsak a rakpartról izgulhatják végig az érdeklődők, a Mahart is indít egy Kacsafutam néző hajót.  A hajó vasárnap 12.45-kor indul a Vigadó térről, és oda is érkezik vissza – így akik a Mahart jegypénztárában jegyet váltnak, azok a Táncsics hajó fedélzetén nézhetik a több tízezer kacsa úsztatását.

A program:

13:30 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében vízi felvonulást láthatnak az érdeklődők sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal.

14:00 A Kacsafutamot élőben nézhetik végig a Budai Felső Rakpartról, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszán.

16:00 A Kacsafutamot követően az AKVÁRIUM Klubban, az Erzsébet téren várnak mindenkit a szervezők a korábbi X-Faktor győztesek: Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra koncertjével.