14.2 C
Budapest
péntek, április 19, 2024
Home Egyéb Az orvosnők korán halnak

Az orvosnők korán halnak

0
Az orvosnők korán halnak

Isa_Schneider_Az_orvosnok_koran_halnakIsa Schneider Marosvásárhelyről indult, évtizedekig dolgozott orvosként, majd festésre és könyvírásra adta a fejét. A közelmúltban került boltokba huszonharmadik kötete, „Az orvosnők korán halnak” címmel.

A könyv szórakoztató, ám műfaját tekintve rendhagyó. Az író saját önéletrajzán keresztül kortorténetet és történelmet ír. Hogyan élt és vélekedett az Erdélyben élő friss diplomás orvosnő. Miképpen lett nő, orvos, ember és író, és ma miképpen ír életről és halálról. Viccelődik, de megteheti, mert orvosként életeket mentet, és jól tudja, hogy nem játék a halál. Mégis tudja, hogy az orvosnők korán halnak, legalábbis a statisztikák szerint.

A humoreszkeket és a nevettető szomorújátékokat népi rígmusokkal tűzdeli, párbeszédet folytat az olvasóval és az élettel. A mókás részeket szép, csendes líra szakítja félbe helyenként.

„Derűs, de néhol fejbevág” -vélekedik az író, mert benne van az utolsó rettegett évtizedek félelemmel teli időszaka.

A könyv humoros, kedves, olvasásra érdemes, a könnyed stílust kedvelőknek mindenképpen ajánlott!

 

 

Previous article Aszalt gyümölcsökkel töltött sertésszűz
Next article Terhelhetőbb a gumikerékből készült út
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."