Hozzávalók 4 személyre

Aszalt gyümölcsökkel töltött sertésszűz
A nagyításhoz kattints a képre!

só, őrölt bors

1 kiskanál kakukkfű

20 dkg darált sertéshús

10 dkg aszalt sárgabarack

10 dkg aszalt szilva

fél dl konyak

1 dl száraz vörösbor

Elkészítés

A sertésszüzet lehártyázzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Hosszában félbevágjuk, szétnyitjuk, majd lazán megklopfoljuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A töltelékhez a sertéshúst a konyakba áztatott sárgabarackkal, és a vörösborba áztatott aszaltszilvával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, s végül hosszában a húsra halmozzuk. A sertésszüzet szorosan feltekerjük, alufóliába csavarjuk, és 200 C°-os sütőben 25 percig sütjük. Ha elkészült, jól lehűtjük, és vastagon szeletelve, kívánság szerinti salátával tálaljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 17 =