Hozzávalók 4 személyre
só, őrölt bors
1 kiskanál kakukkfű
20 dkg darált sertéshús
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg aszalt szilva
fél dl konyak
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés
A sertésszüzet lehártyázzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Hosszában félbevágjuk, szétnyitjuk, majd lazán megklopfoljuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. A töltelékhez a sertéshúst a konyakba áztatott sárgabarackkal, és a vörösborba áztatott aszaltszilvával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, s végül hosszában a húsra halmozzuk. A sertésszüzet szorosan feltekerjük, alufóliába csavarjuk, és 200 C°-os sütőben 25 percig sütjük. Ha elkészült, jól lehűtjük, és vastagon szeletelve, kívánság szerinti salátával tálaljuk.