21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Állvány Kép az áldozatok emlékére

Kép az áldozatok emlékére

0
Kép az áldozatok emlékére
MTI-fotó: Varga György

Közös képet festett Marie-Claude Eisenbeth-Combeau francia és Albert László somogyi képzőművész a tavalyi párizsi terrortámadás áldozatainak emlékére.

A merényletre reagáló, a magyar-francia barátságot kifejező képen a francia zászló színei, A Szabadság vezeti a népet című Delacroix-festményről ismert nőalak profilja, mögötte pedig Albert László művészetére jellemző szabdalt térsíkok láthatók.

MTI-fotó: Varga György
MTI-fotó: Varga György

Albert László elmondta, hogy a közös kép ötletével Marie-Claude Eisenbeth-Combeau kereste meg. Az alkotást Kaposváron tervezték, készítését Párizsban fejezték be. A magyar festő megjegyezte, hogy évek óta dolgozik együtt francia festőkkel, akik segítik pályafutását, képeivel több párizsi fesztiválon és kiállításon is szerepelt.

MTI-fotó: Varga György
Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára átadja az alkotást Eric Fournier francia nagykövetnek 2016. április 5-én. (MTI-fotó: Varga György)

Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában 2016. május 5-ig látogatható még Albert László festőművész „Tiszta szívvel” című kiállítása.

MTI-fotó: Varga György

Alap hír: MTI