Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg bélszínfilé

só, dúrvára tört bors

4 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

 

A körethez:

1 szál sárgarépa

1 kisebb cukkíni

2 piros húsú paprika

1 csomag szójababcsíra

4 dkg vaj

só, frissen őrölt bors

 

A mártáshoz:

a sült bélszín szaftja

4 evőkanál csípős ketchup

2 dl zöldségleves

Bélszín zöldségszalmával
Bélszín zöldségszalmával

Elkészítés:

  1. A lehártyázott bélszínt éles késsel, 12 egyforma vastag szeletkére vágjuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva hűtőben, legalább 1 éjszakát pácoljuk.
  2. A meghámozott sárgarépát, megmosott cukkínit, paprikát vékony csíkokra metéljük, a szójababcsírával együtt serpenyőbe a forró vajra szórjuk, sózzuk, borsozzuk és magas tűzön rázogatva, roppanósra pirítjuk.
  3. A bélszínszeleteket lecsepegettjük az olajtól és forró serpenyőbe téve, közepes tűzön rose-ra sütjük, mert így a legfinomabb.
  4. A visszamaradt szafthoz hozzáadjuk a ketchupot, magas tűzön kicsit megpirítjuk, felöntjük a zöldséglevessel, kicsit beforraljuk.
  5. Tálaláskor a zöldségszalmát tányérra halmozzuk, körbelocsoljuk a ketchupos mártással és ráfektetjük a sült bélszínszeleteket. Forrón kínáljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =