Liptai Zoltán mesterszakács receptje: Diós-vörös áfonyás csokoládés kalács
Liptai Zoltán mesterszakács receptje: Diós-vörös áfonyás csokoládés kalács

Hozzávalók 10 szelethez:

2 tojás

5 dkg vaj

15 dkg cukor

15 dkg étcsokoládé 60%-os

1 evőkanál aszalt vörös áfonya, rumba áztatva

5 dkg dióbél

1 csomag sütőpor

20 dkg liszt

tej

vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojásokat a puha vajjal, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét és elkeverjük. Beleszórjuk a lecsepegtetett, késsel kisebb darabokra vagdalt vörös áfonyát, az aprított diót és a sütőporral elkevert lisztet. Végül annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Sütőpapírral bélelt magas falú hosszúkás tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C-fokos sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizennyolc − 15 =