17 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Eladó Elvis Presley két repülője

Eladó Elvis Presley két repülője

0
Eladó Elvis Presley két repülője

Elvis Presley két magánrepülőjét együtt kínálják eladásra. Az aukciót szervező aukciósház 10-15 millió dollárt vár az egykori sztár különleges gépeiért – írta a The Daily Telegraph 2015. január 2-án.

A Lisa Marie és a Hound Dog II elnevezésű magánrepülők már nem közlekedhetnek a légi forgalomban, három évtizede a Presley emlékét őrző Graceland birtokon tekinthetik meg őket a látogatók – ismertette az árverést szervező kaliforniai Julien’s Auctions.

A négymotoros, 28 személyes Convair 880-as jetet 1975-ben, halála előtt két évvel vásárolta 250 ezer dollárért a Delta Air Linestól az énekes, és lánya után nevezte el Lisa Marie-nek. Több mint 300 ezer dollárt költött a gép felújítására: hálószobát és tárgyalót rendezett be, a gépet négy tévékészülékkel is ellátták, amelyek egy videorendszerhez kapcsolódtak. A Convair 880 típusú gépből mindössze 65 példány készült 1959 és 1962 között.

The Lisa Marie
The Lisa Marie – Photo: REUTERS/Julien’s Auctions

A 8-10 utas szállítására alkalmas Lockheed Jetstart, amely a Hound Dog II nevet viseli, szintén 1975-ben vette 900 ezer dollárért, miközben a Lisa Marie felújítására várt.

hound dog
Hound Dog II – Photo: REUTERS/Julien’s Auctions

A vásárló egyúttal a Graceland birtokkal szomszédos földterületre is licitálhat, ahol a gépeket – a Presley múzeumtól függetlenül – kiállíthatja.

A magángépek jelenlegi tulajdonosának szerződése a Gracelanddel április végén jár le.

Szöveg: MTI-hír

Fotók: REUTERS

Previous article Rembrandt – Typex szerint
Next article Polgár Gyöngyi: Irány a végállomás
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."