Hozzávalók 4 személyre:

4 egyforma csirkemell filé

só, frissen őrölt bors

4 gerezd fokhagyma

4 szál friss kakukkfű

fél dl olívaolaj

A körethez:

70 dkg egyforma méretű burgonya

1 piros húsú paprika

só, frissen őrölt bors

1 csokor petrezselyem

2 szál rozmaring

fél dl olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott leszárított csirkemelleket hosszában, nem teljesen három egyforma csíkra vágjuk, hogy az egyik vége egybe maradjon. Ezután egyesével szorosan befonjuk, a végüket hústűvel összetűzzük és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított kakukkfűvel ízesítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, hűtőben 1 órát pihentetjük, majd forró serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük és tepsibe téve, 180 C-fokos sütőben, kb. 15 perc alatt átsütjük, hogy a hús közepe szaftos maradjon. A körethez a meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk, tepsibe szórjuk, hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt piros húsú paprikát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk és a forró sütőben pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk és ízlés szerint, salátalevelekkel, zöldfűszerekkel díszíthetjük.

Fonott csirkemell filé, zöldfűszeres tepsis burgonyával
Fonott csirkemell filé, zöldfűszeres tepsis burgonyával

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × egy =