Friss gyümölcssalátával töltött sárgadinnye | Liptai Zoltán receptje
Friss gyümölcssalátával töltött sárgadinnye | Liptai Zoltán receptje

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 érett sárgadinnye

10 dkg piros ribizli

15 dkg málna

2 evőkanál akácméz

1 kicsi lime

2-2 vadárvácska, körömvirág a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A sárgadinnyéket alaposan megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat éles kiskéssel körbe ívesen levágjuk, levesszük, kimagozzuk, a húsát gyöngyözővel kivájjuk.
  2. A nagyobbik dinnyerészből is kiszedjük evőkanállal a magokat, a húsát szintén kigyöngyözzük, tálba szórjuk, a héját kiskéssel megdíszíthetjük.
  3. Hozzáadjuk a megmosott ribizlit, málnát, meglocsoljuk az akácmézzel, megszórjuk a lime reszelt héjával, meglocsoljuk a kicsavart levével, lazán összeforgatjuk, és a dinnyékbe visszatöltjük. Ízlés szerint, meglocsolhatjuk fél deci hideg dinnyelikőrrel is.
  4. Hűtőben lehűtjük, tálaláskor zúzott jégre tesszük és vadárvácskával, körömvirággal díszítjük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 1 =