8.8 C
Budapest
péntek, április 19, 2024
Home Bableves és csülök Gombás rizzsel töltött csirkemellfilé

Gombás rizzsel töltött csirkemellfilé

0
Gombás rizzsel töltött csirkemellfilé

Gombás rizzsel töltött csirkemellfilé, sült almával

Hozzávalók

60 dkg csirkemellfiléGombás rizzsel töltött csirkemellfilé

só, őrölt bors

3 gerezd fokhagyma

15 dkg párolt rizs

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál olívaolaj

15 dkg sampion gomba

1 csokor petrezselyem

1 tojás

30 dkg szeletelt bacon

 

A körethez

 2 dkg vaj

2 evőkanál méz

4 db piros alma

 

Elkészítés

A csirkemellfiléket nyitott szeleteléssel félbevágjuk, és lazán kiklopfoljuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük. A párolt rizst kihűtjük, az aprított vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és az aprított petrezselymet. Az egészet továbbpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és a lisztet. Egy darab alufóliát az asztalra terítünk, lefektetjük egymás mellé a szalonnaszeleteket, majd jöhet rá a csirkemell. A hús közepére halmozzuk a rizstölteléket, és az alufólia segítségével az egészet szorosan felgöngyöljük. Az alufólia két végét szorosan összecsavarjuk, majd a hústekercset tepsibe tesszük, és 200 C°-os sütőben 30 percig sütjük. Mielőtt a húst kivennénk a sütőből az alufólia tetejét vágjuk föl, és hajtsuk le a húsról, majd pirítsuk ropogós pirosra.

A körethez a forró vajon karamellizáljuk meg a mézet, majd a cikkekre vágott, kimagvazott almákat dobjuk rá, és nagy lángon, rázogatva süssük meg. Tálaláskor a fóliából kibontott csirketekercset felszeleteljük, tányérra fektetjük, melléhalmozzuk a sült almát, és meglocsoljuk a szaftjával.