14.7 C
Budapest
szerda, június 12, 2024
Home Egyéb Grecsó: Mellettem elférsz…

Grecsó: Mellettem elférsz…

0
Grecsó: Mellettem elférsz…

Az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere túl van a nyolcadik kiadáson. A belőle készült színdarabot a bécsi ősbemutató után a Rózsavölgyi Szalon színpadán láthatják Magyarországon elsőként.

Bemutató: 2014. szeptember 12-én este 19.30-kor a Rózsavölgyi Szalon Arts and Café-ban. (1052 Budapest, Szervita tér 5.)

Grecsó Krisztián

A regény 2012-ben az év legjobb könyve lett, elnyerte az Aegon Művészeti Díjat.

„A hivatali féligazságok is ilyenek, mint apám féligazságai, és a hatásuk is ugyanaz: azt a téves illúziót keltik, mintha a környezetem jobban ismerne engem, mint én magam. Bűntudatot keltenek bennem, azt sugallják, hogy keveset tudok magamról. Én tényleg nem sokat tudok…. Tisztába akarok jönni magammal…. Nem a sérelmeimet akarom kibeszélni, nem apámnak akarok megbocsátani, hanem ismerni akarom az állományt, mindent, ami a rendelkezésemre áll: a szokásokat, a múltat, a lefutott köröket.”

Múlt és jelen. A jövő kérdéses, ám sejthető. Identitás és tolerancia. A megtalált identitás segít a személyiség újjáépülésében. A tolerancia pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elfogadjuk, vállaljuk, és elbírjuk azt a biológiai és szociokulturális örökséget, mely majd a jövőnket is meghatározza.

Rózsavölgyi

Szereplők:

Pogány Judit – idős Jusztika, idős Zách Éva, Klári anyukája
Gubík Ági – Helga, Klári
Sztarenki Dóra – a fiatal Zách Éva, a fiatal Jusztika, a kurva
Őze Áron – Dávid, a fiatal Domos, fiatal Márton
Ozsgyáni Mihály – Benedek
Sütő András – Sadi, Kálmán Péter, a kisfőnök

Jelmez: Kovács Yvette Alida
Szövegkönyv: Gecsényi Györgyi
Rendező: Léner András

Jegyár: 3900 Ft