-0.6 C
Budapest
szerda, április 1, 2020

Gyümölcsös-túrós palacsinta

Author

Categories

Share

Gyümölcsös-túrós palacsinta

Hozzávalók a tésztához

Gyümölcsös-túrós palacsinta3 db tojás

25 dkg liszt

1 evőkanál cukor

5 dl tej

1 dl olaj

3 dl szódavíz

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez

25 dkg túró

3 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaniliás cukor

1 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál tejföl

Hozzávalók a gyümölcsraguhoz

20 dkg fekete szeder

3-4 db őszibarack

2-3 evőkanál porcukor

Elkészítése

A palacsintatésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a sót, a tej felét és kézi habverővel simára keverjük. A maradék tejet apránként a szódavízzel együtt a tésztához keverjük, majd végül beleöntjük az olajat. Jól kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a túrót jól áttörjük, egy tálba téve, hozzátesszük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt és a citrom reszelt héját. Jól kikeverjük és a palacsintákba elosztva beletöltjük.

A gyümölcsraguhoz a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott őszibarackot, majd a szedret.

A feltekert palacsintákat a tálaláshoz srégen elvágjuk, tányérra fektetjük, és körberakjuk karamellon átfuttatott szederrel és őszibarackkal. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Author

Share