14.2 C
Budapest
péntek, április 19, 2024
Home Alföldi levegő Híres mesterségek – asztalosok és cipészek

Híres mesterségek – asztalosok és cipészek

0
Híres mesterségek – asztalosok és cipészek
Fotó:- IB.hu (Mária malom - Jászjákóhalma)

„Híres mesterségek” címmel állandó kiállítás nyílik Jászjákóhalma Öreg Iskola épületegyüttesében. Ünnepi átadás 2016. július 30-án délelőtt 11 órakor lesz az Erzsébet sétányon.

A programon beszédet mond Terjéki Tünde polgármester, Pócs János országgyűlési képviselő, fővédnök és megemlékezik Dénes Lászlóné Korik Erzsébet elszármazott tanárnő.

Énekelnek majd az óvodások, élő gitár kísérettel, lesz múltidézés, sőt részlet az 1970-es „Így élünk mi, jászjákóhalmi asztalosok, cipészek” című Magyar Rádióban elhangzott hangfelvételből.

A kiállító helyeken az asztalos emlékszobában Kovács Gyula, Kukléta Árpád, és Cseh József kalauzol; a cipész szobában Muhari József, Szabó Béla és Szabó József vezeti a látogatókat.

Kiállítási készülődés...
Készülődés…

„Jászjákóhalmán az Öreg Iskola épületegyüttesének első 2 tantermében kapott helyet az asztalos és cipész mesterséget bemutató állandó kiállítás. A termekbe belépve megszemlélhetjük az asztalosok valamint a cipészek legfontosabb munkaeszközeit, láthatjuk, milyen szerszámokkal dolgoztak, mit készítettek. Ha szeretnének közelebbről is megismerkedni ezzel a csodálatos 2 mesterséget bemutató kiállítással, mely segítségével mélyebb ismeretek szerezhetők, akkor látogassanak el Jászjákóhalmára.”- invitál mindenkit Szöllősiné Kiss Katalin, könyvtáros, a kiállítás főszervezője.

A kiállítás nyitva tartása:

Szerda, szombat és vasárnap délelőtt 9-12, délután 14-17-óráig.

Egyéb időpontokban egyeztetés: a 06-70-771-1363-as telefonszámon.