24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Állvány Plusz egy hónap – Picasso

Plusz egy hónap – Picasso

0
Plusz egy hónap – Picasso

Több, mint százharmincezer látogató volt eddig kíváncsi a Magyar Nemzeti Galériában április 22-én nyílt Picasso – Alakváltozások, 1895–1972 című kiállításra. A tulajdonosok hozzájárultak a művek kölcsönzésének meghosszabbításához, így a kiállítás a tervezettnél egy hónappal tovább, 2016. augusztus 28-ig lesz látható.

850x370A festményeket, szobrokat és grafikákat bemutató kiállítás Picasso életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma – az emberi alak megformálásának folyamatos változása – köré szerveződik, a kiállított műveken jól megfigyelhető a figurális ábrázolás festői megközelítésének változása a több mint hét évtizedet átölelő életműben.

A bemutatott száz mű nagy része – 74 alkotás – a Musée national Picasso-Paris gyűjteményéből érkezett, de szerepelnek alkotások a világ több nagy múzeumából is: a budapesti kiállítás megrendezéséhez kiemelkedő remekművek kölcsönzésével járult hozzá a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a bázeli Beyeler-gyűjtemény, a berni Kunstmuseum, a moszkvai Puskin Múzeum és a stuttgarti Staatsgalerie. A kiállításon látható még a budapesti Ludwig Múzeum három festménye, valamint egy válogatás a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményében őrzött európai rangú metszetanyagból.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szokásos nyitvatartáson túl hétfői napokon is, vagyis a hét minden napján látogatható.

Szöveg-fotó: mng.hu