24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Egyéb KávéBár Bazár és sommelier bajnokság

KávéBár Bazár és sommelier bajnokság

0
KávéBár Bazár és sommelier bajnokság
KávéBár Bazár és sommelier bajnokság

Több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói a KávéBár Bazár show-n és kiállításon szombaton és vasárnap (február 22-23.) Budapesten, míg a rendezvény látogatói harminc kiállító több mint száz termékét – kávékat, borokat, párlatokat és kísérőfalatokat – kóstolhatnak végig.

 kv-bazárlogo_uj

Néhány éve még kevesen tudták, mivel foglalkozik egy barista vagy egy sommelier és a mixerek is inkább hangulatfelelősök voltak a pult mögött, mintsem az ízkísérletezés mesterei. Mára mindez változóban van, az italszakemberek feladata legalább annyira összetett és izgalmas, mint egy kreatív séfé – emlékeztetnek az immár ötödik alkalommal megrendezendő esemény szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Mint hangsúlyozzák, a KávéBár Bazár látogatói a Corinthia Hotelben bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba: az előadásokon kiderül például, mit keres az indukciós lap és a fűszerarzenál a pulton, hogyan kell profi módon kóstolni egy bort vagy párlatot és barista világbajnokok mutatják meg a kávéízlelést vagy a pörkölési módok különbségeit.

Magyarországon is egyre több mikropörkölő vállalkozás készít kisszériás, prémium kávékat – emlékeztetnek a szervezők, hozzátéve: ezek a cégek is bemutatkozási lehetőséget kapnak a rendezvényen, de különleges standdal készülnek az ismert, nagynevű márkák is.

Idén a program része lesz az új B1-Be the One Barista Bajnokság mellett a II. AeroPress Bajnokság is, amelyen kávészerető civilek is indulhatnak. A Magyar Koktél- és Flair Bajnokság vasárnap zajlik; a klasszikus és flair kategória nyertesei az idei fokvárosi világbajnokságon képviselik Magyarországot.

Az öt bajnoksággal párhuzamosan futó szemináriumokon a résztvevők kipróbálhatják többek között, hogy milyen a forró csoki Dél-Amerikában vagy hogy milyen a kávé desszert formájában.

A belépőjegyekről és programokról a www.kavebar.hu oldalon található bővebb információ.