24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Kitüntetések a magyar kultúra napján

Kitüntetések a magyar kultúra napján

0
Kitüntetések a magyar kultúra napján
Kocsán László hagyományőrző néptáncoktató átveszi a díjat - MTI fotó: Beliczay László

2014. január 22-én, a magyar kultúra napján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Színházban átadta a Balassa Péter- és Csokonai Vitéz Mihály-díjakat, a Minősített Könyvtár és Minősített Közművelődési Intézmény címeket, és a Közművelődési Minőség díjat.

Balassa Péter díjat vehetett át Szirák Péter irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője. Csokonai Vitéz Mihály-díjjal tüntették ki Kocsán László hagyományőrzőt, néptáncoktatót és Török Lászlót, a szabadszállási Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tanárát. Közösségi kategóriában Csokonai Vitéz Mihály-díjat vehetett át a Kartali Asszonykórus, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes és a Vass Lajos Kórus.

Minősített Könyvtár címmel tüntették ki a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárat, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvárat és Levéltárat, valamint a Gödöllői Városi Könyvtárat és Információs Központot. Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár részére, az Egri Kulturális és Művészeti Központ számára, valamint a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft. A békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ Közművelődési Minőség díjban részesült.

A köszöntő után a nemzeti intézmények első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal adtak ünnepi műsort.