Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal
Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal

Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:

8 db kisebb egyforma paradicsom

só, frissen őrölt bors

20 dkg natúr krémsajt

pár szál snidling

8 egyforma barna csiperke

3 evőkanál olaj

10 centi kígyóuborka

4 szelet toaszt kenyér

Elkészítés:

A leszárazott paradicsomok egyik végét kiskéssel éppen csak bevágjuk kereszt irányban, majd 10-15 másodpercre forró vízbe tesszük, leforrázzuk és ha, kivettük a vízből kicsit meghűlt, lehúzzuk a héjukat. Ezután kalapot, vékony talpat vágunk az aljukra és a magjukat kiskanállal vagy gyöngyözővel kiszedjük. Sózzuk, borsozzuk, a krémsajtot simára keverjük, csillagcsöves habzsákba szedjük és megtöltjük vele az előkészített kihűlt paradicsomokat. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

A megmosott leszárított gombák tetejét éles kiskéssel megdíszítjük és forró serpenyőben az olajon megsütjük. A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval megdíszítjük, 3mm-es szeletekre vágjuk. A toaszt szeleteket megpirítjuk, szélüket levágjuk.

Tálaláskor az uborka szeleteket tányérra tesszük, ráállítjuk a töltött paradicsomokat, befedjük a kihűlt díszített gombával és a háromszögletűre vágott forró pirítóssal kínáljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

tíz + 5 =