18.4 C
Budapest
vasárnap, július 21, 2019

Krémsajttal töltött paradicsom…

Author

Categories

Share

Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal
Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal

Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:

8 db kisebb egyforma paradicsom

só, frissen őrölt bors

20 dkg natúr krémsajt

pár szál snidling

8 egyforma barna csiperke

3 evőkanál olaj

10 centi kígyóuborka

4 szelet toaszt kenyér

Elkészítés:

A leszárazott paradicsomok egyik végét kiskéssel éppen csak bevágjuk kereszt irányban, majd 10-15 másodpercre forró vízbe tesszük, leforrázzuk és ha, kivettük a vízből kicsit meghűlt, lehúzzuk a héjukat. Ezután kalapot, vékony talpat vágunk az aljukra és a magjukat kiskanállal vagy gyöngyözővel kiszedjük. Sózzuk, borsozzuk, a krémsajtot simára keverjük, csillagcsöves habzsákba szedjük és megtöltjük vele az előkészített kihűlt paradicsomokat. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

A megmosott leszárított gombák tetejét éles kiskéssel megdíszítjük és forró serpenyőben az olajon megsütjük. A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval megdíszítjük, 3mm-es szeletekre vágjuk. A toaszt szeleteket megpirítjuk, szélüket levágjuk.

Tálaláskor az uborka szeleteket tányérra tesszük, ráállítjuk a töltött paradicsomokat, befedjük a kihűlt díszített gombával és a háromszögletűre vágott forró pirítóssal kínáljuk.

Author

Share