

Krémsajttal töltött paradicsom uborkatalpon, turnírozott gombával, pirítóssal
Hozzávalók 4 személyre:
8 db kisebb egyforma paradicsom
só, frissen őrölt bors
20 dkg natúr krémsajt
pár szál snidling
8 egyforma barna csiperke
3 evőkanál olaj
10 centi kígyóuborka
4 szelet toaszt kenyér
Elkészítés:
A leszárazott paradicsomok egyik végét kiskéssel éppen csak bevágjuk kereszt irányban, majd 10-15 másodpercre forró vízbe tesszük, leforrázzuk és ha, kivettük a vízből kicsit meghűlt, lehúzzuk a héjukat. Ezután kalapot, vékony talpat vágunk az aljukra és a magjukat kiskanállal vagy gyöngyözővel kiszedjük. Sózzuk, borsozzuk, a krémsajtot simára keverjük, csillagcsöves habzsákba szedjük és megtöltjük vele az előkészített kihűlt paradicsomokat. Megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
A megmosott leszárított gombák tetejét éles kiskéssel megdíszítjük és forró serpenyőben az olajon megsütjük. A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval megdíszítjük, 3mm-es szeletekre vágjuk. A toaszt szeleteket megpirítjuk, szélüket levágjuk.
Tálaláskor az uborka szeleteket tányérra tesszük, ráállítjuk a töltött paradicsomokat, befedjük a kihűlt díszített gombával és a háromszögletűre vágott forró pirítóssal kínáljuk.