24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024

Házi papucsban

0
Házi papucsban

Ezzel a címmel került könyves boltokba Isa Schneider orvos, író és festőművész legújabb, harmincadik kiadványa. Humoreszkek, vázlatok, krokik, apró történetkék gyűjteménye ez, abból az utóbbi 10 évből, amikor Isa szabadságon volt orvosként. Minden olvasni tudó embernek ajánlja, de leginkább azoknak, akik lefekvés előtt egy halk mosolyra vágynak.

Isa Schneider - Házi papucsban
Isa Schneider – Házi papucsban

„Lehetne a könyvnek az a címe, hogy Az orvosnő is csak ember. És néha sajnos, pont úgy is viselkedik. Majd meglátjátok. Mert ebben a könyvben, kedveseim, nemigen lesz szó a hivatásról -elemzi Isa, legújabb könyvét. Itt arról beszélgetünk, hogy mi is emberek vagyunk, és emberként is elkövetünk néhány baromságot – persze teljesen privát és minden meggondolás nélkül, ahogy jön –, ezért mégis inkább az lett a címe: Házi papucsban. Ez azt jelenti, hogy hivatalon kívül, minden felelősséget elhárítva, olyankor, amikor éppen élvezem, szabad vagyok. Úgy értem: nem vagyok szolgálatban, egy évben kiveszek én is kétszer két hetet, és csak nagyon keveset idegeskedem. Főként olyankor, ha eszembe jut, hogy Kiss úr, a helyettesem – ismeritek őt, szóltunk róla néhány közvetlen szót –, hogyan teszi tönkre éppen most a rendelőmet. Ilyenkor bedobok egy-két nyugtatót, hogy derűsen élhessem túl a pánikot, aztán az élet megy tovább. És nem is rosszul.

Majd meglátjátok!

Valaki, egy 80 éven felüli Hölgy, régi Olvasóm mondta, egy hónapja: az én krokijaim már az egyetlenek, amiket úgy el tud olvasni a mai világban, hogy a végén nem idegesítse fel magát.

Ennek a kiadványnak már megvan a folytatása, Konok Rokonok, vagyis: Mi újság az Erdőben” cím alatt. Jövőre várhatóan megjelenik az is.

Emellett Erdélyben még talán ebben az évben boltokba kerül az „Elfelejtett gyümölcsök” című könyvem a www.antikvarius.ro-nál, ahol meg is leget rendelni. Ezen kívül ugyanott 10, már korábban Budapesten megjelent regényeimből is válogathatnak majd az olvasni szeretők.”

A „Házi papucsban” kapható: a Libri és Alexandra, valamint a Líra és Lant könyvesboltjaiban.

Kiadja: K.u.K. Kiadó

Previous article Gombával töltött paradicsom
Next article Power metal vagy tökfürdő ?
Dr. Schneider Izabella Marosvásárhelyen, kisiparos családban látta meg a napvilágot. Magát orvos-írónak tartja, de a sajtóban olykor csak modern polihisztorként említik. Orvosi egyetemet végzett és képzőművészeti iskolában grafikusi diplomát szerzett. 32 évig volt orvos, megszámlálhatatlan kiállítás és több mint húsz különböző témájú könyv kötődik nevéhez. "Orvossá váltam és gyógyítottam, de most leginkább festek és írok."