22.5 C
Budapest
kedd, július 23, 2019

Márvány kuglóf

Author

Categories

Share

Bartha Zoltánné Emőke Márvány kuglófja

Hozzávalók: Egy nagy kuglóf formához (2.5 l)

Bartha Zoltánné Emőke márvány kuglófja
Bartha Zoltánné Emőke márvány kuglófja

80 dkg liszt (ebből, 50 dkg finomliszt és 30 dkg rétesliszt)

12.5 dkg teavaj

2.5 dkg élesztő

6 dl tej

10 dkg cukor

2 cs vaniliás cukor

egy csipet só

1 citrom reszelt héja

3 db tojás sárgája

1 púpos evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk, a tojások sárgáját, a cukrot az olvasztott vajat a vaniliás cukrot a citromhéjat és a maradék langyos tejet összeöntjük és jól kidagasztjuk.

Ezután a tésztát egyharmad – kétharmad arányban megosztjuk, majd az egyharmad tésztához hozzáadjuk a kakaót, ezzel jól kidolgozzuk.

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük. Egy evőkanál segítségével halmokat rakunk a formába egy barna egy fehér, felváltva, amíg el nem fogy a tészta. Majd egy kendővel letakarva meleg helyen kb. 20-30 percet kelesztjük és utána 170 fokon légkeveréses sütőben 35- 40 percig sütjük.

Author

Share