31.6 C
Budapest
csütörtök, július 18, 2024
Home Egyéb Mosonyi Aliz könyve – bábelőadás Zalaegerszeg

Mosonyi Aliz könyve – bábelőadás Zalaegerszeg

0
Mosonyi Aliz könyve – bábelőadás Zalaegerszeg
Mosonyi Alíz művéből bábelőadás

A Mosonyi Aliz Illemtan gyerekeknek című mesekönyvéből készült bábszínpadi adaptációt mutatja be 2015. január 23-án a Griff Bábszínház Zalaegerszegen.

Mosonyi Alíz művéből bábelőadás
Mosonyi Alíz művéből bábelőadás

Mosonyi Aliz 1973-tól publikál gyermekkönyveket. Főként kisebb történeteket ír, amelyből rendezőnek, dramaturgnak egyaránt nagy feladatot jelent létrehozni egy színpadi művet – mondta el Székely Andrea, az előadás rendezője.

Hozzáfűzte: Mosonyi Aliz könyve és a kötet alapján készült színpadi adaptáció a tiszteletről, a megértésről, a játékosságról és határtalan szeretetről szól, amit ebben az előadásban a nagymama képvisel, aki együttérző a hozzá vendégségbe érkező, gyakran rosszalkodó unokáival.

Megérteti velük, hogy az „illem”, amit meg kell tanulniuk, örök érvényű, generációról generációra öröklődik. Ugyanakkor azt is tudatja velük, hogy gyermekként bizony mindenki csibészkezdett, de az életben a legfontosabb az egymás iránti szeretet – fogalmazott Székely Andrea.

A sok-sok humorral fűszerezett előadáson mindenki magára, vagy testvérére, testvéreire ismerhet, hiszen a csibészségek, rosszalkodások, kibékülések a mindennapi élet részei – hangsúlyozta.

Az előadáson „többfunkciós” síkbábokat használnak, amelyek rajzfilmes, képregényes megvalósításra adnak lehetőséget, a díszlet pedig a régi, hajtogatós, mesekönyvek látványát idézi fel. A bábokat és a díszletet Bodnár Enikő tervezte.

A bábszínészek – B. Szolnok Ágnes, Medgyesi Anna és Szilinyi Arnold – akik, az Illemtan gyerekeknek című előadásban több szerepet is játszanak.

MTI-hír