17 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Ingyenes e-könyvek – pekingi metró

Ingyenes e-könyvek – pekingi metró

0
Ingyenes e-könyvek – pekingi metró

Ingyenes e-könyveket érhetnek el a pekingi metró utasai okostelefonjaikkal és táblagépeikkel – írja a BBC.

eredeti fotó:bbc.com

A kínai főváros 4-es metróvonalán olyan vonalkódot helyeztek el, amelyet az utasok okostelefonjaikkal vagy táblagépeikkel leolvasva egy ingyenesen használható elektronikus könyvtár anyagaihoz juthatnak el.

A kezdeményezés keretében egyszerre 10 könyvből lehet választani, az elolvasható könyvek várhatóan pár havonta cserélődni fognak. Az első, már elérhető könyvek a kínai történelemről szólnak.

„Azt hiszem, hogy egy igen hatásos és kényelmes eszközt találtunk a hagyományos kínai kultúra népszerűsítésére” – szögezte le a pekingi önkormányzat, amely a nemzeti könyvtárral együtt támogatja a kezdeményezést. A könyvtár épülete egyébként szintén a négyes metróvonal mentén fekszik, külön megálló tartozik hozzá.

Miközben tisztségviselők remélik, hogy a lehetőség bátorítani fogja a kínaiakat az olvasásra, a kínai köztévé által meginterjúvolt utasok tetszését elnyerte a kezdeményezés.

„Megértheted a hagyományos kínai kultúrát – kiváló dolog” – nyilatkozta az egyik utas, míg egy másik szerint remek időtöltést jelent könyvet olvasni a gyakran hosszan tartó metrózás ideje alatt.

MTI-hír

Eredeti fotó: bbc.com