24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Egyéb Rácz Böbi hairstylist – A világ legjobb 25 fodrásza között

Rácz Böbi hairstylist – A világ legjobb 25 fodrásza között

0
Rácz Böbi hairstylist – A világ legjobb 25 fodrásza között

Alternative Hair 2013_Visionary Award_ABH_4383smlA közelmúltban ismét megrendezték Londonban a fodrászok legrangosabb versenyét, az Alternative Hair Show-t. A Royal Albert Hall nemcsak a hajköltemények látvány show-jának ad ilyenkor otthont, hanem jótékonysági ügyet is támogat.

Rácz Böbi, a Hajas Stúdió trénere még augusztusban elküldte nevezését, majd egy hét múlva megérkezett a válasz, hogy bejutott a világ legjobb 25 fodrásza közé. Egyetlen magyarként!

„A világ legrangosabb fodrászversenyét Maggie és Tony Rizzo hívott életre 1983-ban, amikor kétéves kisfiukat elvesztették leukémiában. Alapítványuk, az Alternative Hair Charitable Foundation, valamint a Hair Show az eltelt harminc év alatt az egyik legnagyobb jótékonysági szervezetté és eseménnyé nőtte ki magát a vérrák elleni küzdelemben.

A fodrászok önköltségen vesznek részt, minden évben művészi hajshow-val kápráztatják el a közönséget a királyi színházban. Az Alternative Hair Show immár negyedik éve karolja fel az ifjú tehetségeket az International Visionary Award kiosztásával – ez az esemény legfontosabb része.

A versenykiírás nem szorítja keretek közé az indulókat, a hajból bármilyen látványt életre lehet hívni, így mindig szubjektív a döntéshozás.

Azt vittem a színpadra, ami mostanában foglalkoztat: ellenkultúra a művészetben. A New Wave nemcsak a zenére, de a filmművészetre, az irodalomra és a képzőművészetre is egyaránt nagy hatással volt a nyolcvanas években.

A rendezvény felejthetetlen élmény volt, remélem, lesz alkalmam legközelebb is kijutni” -számolt be élményeiről egy korábbi cikkben Rácz Böbi.

Idén több mint 181 ezer font gyűlt össze az Alternative Hair Charitable Foundation számláján!