21.9 C
Budapest
szombat, július 20, 2024
Home Egyéb Régi magyar nyomdák betűi, díszei

Régi magyar nyomdák betűi, díszei

0
Régi magyar nyomdák betűi, díszei

Megjelent a Hungaria Typographica sorozat – A régi magyarországi nyomdák betűi és díszei. XVII. század, 2. kötet. Kelet-magyarországi és erdélyi nyomdák, Lőcse, Kassa című kiadványa. 2014. november 11-én, 15 órai kezdettel az Országos Széchényi Könyvtár és a Balassi Kiadó mutatja be az Országos Széchényi Könyvtár VIII. emeleti társalgójában. (Budapest, I., Budavári Palota, F. Épület)

A kiadvány ismerteti és a beszélgetést vezeti Mikó Árpád művészettörténész. (MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézet)

A beszélgetésen részt vesznek a szerzők: Bánfi Szilvia, Pavercsik Ilona, Perger Péter, V. Ecsedy Judit és Soóky Andrea, a Balassi Kiadó igazgatója.

A szerzők sokéves kutatómunkájuk során olyan gazdag anyagot gyűjtöttek össze, hogy könyvüket kötészeti okokból két kötetre kellett bontani.

A XVII. századi magyarországi nyomdák betűinek és díszeinek áttekintése a keletmagyarországi és erdélyi nyomdák, Lőcse és Kassa fennmaradt gyűjteményének közreadásával fejeződik be. A terjedelmes anyag ez alkalommal úgy tagozódik két részre, hogy az első könyv a tanulmányokat és a katalógust tartalmazza, a képtáblákba rendezett illusztrációkat pedig külön kötetbe gyűjtötték a szerzők.

Hungaria Typographica sorozat - A régi magyarországi nyomdák betűi és díszei
Hungaria Typographica sorozat – A régi magyarországi nyomdák betűi és díszei

A kiadvány a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.