Rose vadkacsamell vörösboros párolt körtével, zöld spárgával, bormártással

Rose vadkacsamell...
Rose vadkacsamell…

Hozzávalók 4 személyre:

4 egyforma vadkacsamell filé (bőrével együtt)

só, dúrvára tört színes bors

3 evőkanál olaj

A körethez:

4 egyforma kemény húsú körte

1 üveg száraz vörösbor

12 szál zöldspárga

3 dkg vaj

A bormártáshoz:

A körte főzőborából 2 dl

1 citrom hámozott héja

1 darabka egész fahéj

1 kiskanál étkezési keményítő

kevés barnacukor ízlés szerint

Elkészítés:

A kacsamelleket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk és a dúrvára tört színes borsba forgatjuk. Ezután serpenyőben, a forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, tepsibe tesszük a bőrös felükkel felfelé és 180c-os sütőben, kb. 8 perc alatt átsütjük, hogy rózsaszín maradjon a közepe.

A körethez a vörösbort felforraljuk, közben a körtéket hullámos pengéjű dresszírozó késsel meghámozzuk, a szárukat levágjuk, talpakat vágunk az aljukra, a magházát gyöngyözővel kivájjuk és a forró borba tesszük. Végül lassú tűzön 4 percet főzzük és lehúzzuk a tűzről, a körtéket benne hagyjuk.

A zsenge zöld spárgákat megmossuk, szárukat levágjuk, hogy 8 centis sípokat kapjunk, majd a forró vajra téve sózzuk és lefedve, lassú tűzön roppanósra pároljuk.

A mártáshoz a 2 deci körtés boros főzőlevet felforraljuk, hozzáadjuk a citromhéjdarabokat, a fahéjat és a kevés hidegvízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, ízlés szerint kevés barnacukorral édesítjük és szűrőn átszűrjük.

Tálaláskor a boros körtét lecsepegtetjük, tányérra állítjuk, körbelocsoljuk a bormártással, belefektetjük a felszeletelt rose vadkacsamellet és melléfektetjük a spárgasípokat. Forrón kínáljuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

egy × 3 =