24.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Pályaudvar Színház ajánló A Hátsó Kapuban – Suttogók

A Hátsó Kapuban – Suttogók

0
A Hátsó Kapuban – Suttogók

Ebben az évben utoljára látható 2016. december 4-én este 7-kor az Andaxínház előadásában a Suttogók című darab Budapesten a Hátsó Kapuban. Nem más ez, mint József Attila verseibe való alámerülés. A költő ismert és kevésbé ismert verseinek, belső hangjainak megidézése.

„Az Andaxínház 1990-ben alakult, s a kezdetektől fogva sajátos vonulatot képez a magyar progresszív színházi irányzatok közt. Műfajok közti átlépőnek nevezhetjük, mivel törekvései a műfaj-határok feloldására, az össz-művészet felé való elmozdulásra irányulnak.

A különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálják. Komplex színházi formanyelvében az irodalmi szöveg mellett a tánc, a mozgás, a zene és az erőteljes vizuális hatások egyaránt hangsúlyosak.”

A Suttogók előadás József Attila verseibe való befelé hallgatózás. Személyesség, közvetlenség, bensőséges csendekkel. Csupa irónia, kihívó gyengédség, az élet egyszerű igenlése. Éles és lázadó. Közvetlen jelentés a máról, az egymásrautaltság érzéséről, a szabadságról.

suttogo

Előadók: Hajduk Károly, Jászberényi Gábor, Kroó Balázs, Czitrom Ádám

Rendező: Zsalakovics Anikó

Halgass bele te is! Itt : https://www.youtube.com/watch?v=4mEA5dd0Ta8

További infó, fotó: www.andaxinhaz.hu

A Hátsó Kapu címe: 1074 Budapest, Dohány u. 13.