9.2 C
Budapest
szombat, március 2, 2024
Home Egyéb Sena koncert ingyen!

Sena koncert ingyen!

0
Sena koncert ingyen!

2013.12.18-án este 9 órától Budapesten az Opus Jazz Club – Dzsindzsa vendégei: Sena Dagadu(ének) és Mészáros Ádám(gitár) lesz. Szaxofonozik Weisz Gábor, nagybőgőzik Hock Ernő, dobol G. Szabó Hunor.

A ghánai származású Sena Dagadu a mai honi könnyűzene egyik meghatározó alakja, számtalan korábbi és jelenlegi formációja közül többek között a Barabás Lőrinc Eklektricből és az Irie Maffiából ismerhető.

Dagadu

Az énekesnő First One című debütáló lemeze után közel tíz évvel, idén tavasszal jelent meg Lots of Trees című albuma, melyen az alapjában soulos, r&b-s hangulatot színezik elegánsan a ska, a jazz, a reggae, a gospel vagy akár az afrobeat stílusjegyek.

“Sena elsőrangúan tud fülbemászó dallamokat írni, amik úgy felelnek meg műfaji követelményeknek, hogy egyéni ízük van.” – olvasható a Quart lemezkritikájában, s valóban, ebben a különleges zenei gardróbban található ruhák mind nagyon jól állnak Senának.

A lemezanyagtól függetlenül az énekesnőt már korábban sem kellett unszolni egy-egy szokatlanabb zenei kalandra, az egyre nagyobb sikereknek örvendő Shakespeare-szonetteket feldolgozó projektjében, a W.H. elnevezésű zenekarban például az improvizatív zene és jazz világából ismert muzsikusokkal játszik.

A mostani együttműködés így nem teljesen újkeletű, a W.H. dobosa, G. Szabó Hunor egyben a Dzsindzsa ütőhangszerese is, továbbá a szaxofonos zenekarvezető Weisz Gábor is dolgozott már Senával stúdiófelvételeken.

A régóta latolgatott “jazzes” közös koncert most megvalósul: a néhány instrumentális Dzsindzsa-szerzemény mellett a programot többnyire Sena áthangszerelt saját dalai alkotják.

Az est további vendége a gitáros Mészáros Ádám, akit a Pérterfy Bori & Love Band, az Erik Sumo Band mellett mostanság a Jü és morning dear zenekarokból ismerhet a közönség.

A koncertre a belépés díjtalan!