22.1 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Ákombákom Isa Schneider rovata Szőlő és bor – Izaképpen pezsgővel

Szőlő és bor – Izaképpen pezsgővel

0
Szőlő és bor – Izaképpen pezsgővel
Isa Schneider: orvos, író, festőművész alkotása

Szőlő és bor címmel nyílik kiállítása Isa Schneider orvos, író, festőművésznek 2016. szeptember 7-én, délután 5 órától, Budapesten az Erdély Művészetéért Alapítvány E-Galériájában.

dedikál
Isa Schneider

„Az E-Galéria vezetője Kulcsár Edit kért tőlem néhány képet a szürettel, és a borral kapcsolatban -emlékszik vissza Isa Schneider. Mondtam: jó, aztán elfelejtettem. Félév múlva felhívott, hogy mi van az anyaggal? Akkor jöttem rá, hogy komolyan beszél. Na mos már: vannak tematikus kiállítások, ahol felkérnek harminc művészt, hogy fessen meg egy témát, aztán lesz harminc kép ugyanarról, különböző felfogásban. De itt egy embernek, -nekem- volt az a feladatom, hogy egy témáról megfessek egy kiállításra valót. Két év alatt megfestettem, 34 kép lóg majd a falon, és ez nem hosszú idő egy ilyen probléma megoldására. Születtek időközben bordalaim is, amelyeket egy zeneszerző megzenésített, ez is el fog hangzani a kiállításon.”

A kiállítás a 25 éves Budapest Borfesztivál társrendezvénye, a tárlatot megnyitja Tolvaly Ferenc író, Isa Schneider megzenésített borverseit adja elő Karády István.

Részletek az előadásból:

 

A rendezvény fővédnöke: Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivál igazgatója, aki egy teljesen új pezsgőmárkát is bemutat a nagyközönség előtt.

Isa Schneider kiállítása 2016. október 10-ig látogatható.

Isa Schneider: orvos, író, festőművész alkotása
Isa Schneider: orvos, író, festőművész alkotása

További kapcsolat:

https://www.facebook.com/groups/475363242618148/

E-Galéria: Budapest (V. kerület) Falk Miksa u. 8.

Fotó: IB.hu

Isa-plakát
A kiállítás meghívója