A hétvégi nehéz ételek után, most itt egy gyorsan elkészíthető, ízletes és egészséges pulykamell, körettel. Egy fárasztó nap után, egy minden tekintetben könnyű étel, még azoknak is, akik csak évente kétszer nézik meg magukat a serpenyőjük oldalában. Arról nem is beszélve, hogy tessék, a cukkiniből is lehet szalmát gyártani.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egyforma belső pulykamellfilé

    Fotó: Liptai Zoltán
    Fotó: Liptai Zoltán
  • só, frissen őrölt fehérbors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • fél dl olívaolaj

A körethez:

  • 3 szál sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál akácméz
  • 1 cukkini
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A pulykamellfiléket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, meglocsoljuk az olívaolajjal és forró serpenyőben körbe pirosra sütjük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sütő zsiradékkal és 180 C-fokos sütőben, kb. 15 perc alatt átsütjük, hogy szaftos maradjon a közepe.

  2. A meghámozott sárgarépát karikákra szeleteljük, a forró vajon kicsit megpirítjuk, meglocsoljuk a mézzel, kicsit összepirítjuk, félig öntjük vízzel, sózzuk és lefedve, közepes tűzön megpároljuk. Végül pépesre turmixoljuk.

  3. A megmosott cukkinit hosszában szeletekre, majd vékony csíkokra metéljük, serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk, közben sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.

  4. Tálaláskor a kétfajta zöldségköretet tányérra halmozzuk, melléfektetjük a felszeletelt pulykamellet és meglocsoljuk a sült szaftjával.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − tizenhárom =