17 C
Budapest
szombat, május 25, 2024
Home Allegro Ági és a Zene Whiplash – egy ütős film

Whiplash – egy ütős film

0
Whiplash – egy ütős film
Whiplash-5547.cr2

A film egy fiatal fiú zeneiskolai tanulóból „zenésszé válásának” küzdelmes útját mutatja be. Andrew Neiman (Miles Teller) az Egyesült Államok leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul. Legnagyobb célja, hogy elit zenei iskolája kiváló dobos növendéke legyen.

film

Terence Fletcher (J.K. Simmons) a kíméletlen módszereiről hírhedt oktató felfedezi Andrew tehetségét, és beveszi őt első számú zenekarába, ezzel örökre megváltoztatva a fiú életét. Andrew tökéletességre törekszik, amely lassan mániájává fajul, miközben kegyetlen tanára abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból, szinte az őrületbe hajszolja őt. Megszállottan gyakorol éjjel-nappal, még szerelmi kapcsolatát is veszni hagyja, elsődleges célja mindent felülír, hogy kitörjön a szürke tömegből, és a legendák csarnokába léphessen, szó szerint rengeteg könny, verejték és véráldozat árán. A Kamien Chazelle által írt és rendezett film betekintést enged abba a színfalak mögött zajló kemény munkába is, melynek eredményeképp egy zenész vagy zenekar úgy tud kiállni egy színpadra, hogy a maximumot nyújthassa a közönségnek. Mindezt egy egyedi történeten keresztül.

Garantált szórakozás, hatalmas élmény, az embert nem engedi fölállni a fotelból, míg végig nem nézte. Nemcsak dzsesszrajongóknak ajánlott, hanem minden, igényes szórakoztatásra, sőt, elgondolkodtató és maradandó élményt nyújtó drámára vágyó filmkedvelőnek.