Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg egyiptomi fekete szemű bab
  • 1,5 l zöldségleves
  • 1 kicsi fej fehérhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • só, cayenne bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt római kömény
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • fél citrom
  • friss menta a tálaláshoz 
Egyiptomi bableves
Egyiptomi bableves – Liptai Zoltán receptje

 

Elkészítés:

  1. Az egyiptomi fekete szemű babot előző este bő hidegvízben beáztatjuk, majd leszűrjük és a zöldséglevesben, közepes tűzön félpuhára főzzük.
  2. Közben az apróra vágott fehérhagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, paradicsomot, összepirítjuk, és a leveshez adjuk.
  3. Végül sóval, cayenne borssal, a zúzott fokhagymával, a római köménnyel, az aprított petrezselyemmel, babérlevéllel, a frissen csavart citrom levével ízesítjük és készre főzzük.
  4. Tálaláskor forrón tányérokba szedjük, és friss mentával díszítjük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + nyolc =