26.1 C
Budapest
hétfő, július 6, 2020

Fűszeres amurfilé kapormártással

Author

Categories

Share

Fűszeres amurfilé kapormártással

 

Hozzávalók 4 személyre

Fűszeres amurfilé kapormártással
A nagyításhoz kattints a képre!

só, őrölt bors

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

fél dl olívaolaj

 

A mártáshoz

3 dkg vaj

1 evőkanál liszt

2 dl tej

1 csokor zöldkapor

fél dl tejszín

só, cukor, ecet

 

Elkészítés

Az amurfilét négy egyenlő részre vágjuk, a bőréig beirdaljuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Hűtőbe téve 1-2 órát pácoljuk, majd a forró olívaolajon, a bőrös felükkel kezdve, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Közben a mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, kissé megfuttatjuk, s végül a tejjel, állandóan kevergetve, besamelmártást készítünk. Beleszórjuk az aprított zöldkaprot, a tejszínnel még egyszer felforraljuk, s sóval, kaporral, ecettel ízesítjük. Tálaláskor párolt zöldségeket vagy burgonyaköretet kínálunk hozzá.

Ha valaki szereti a hal ropogós bőrét, akkor – a hal sütése előtt – a bőrről lefilézzük a húst, és a bőrrészt külön serpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük.

Author

Share