Lassan végéhez ér az erdők-mezők gombászási ideje. Liptai Zoltán mesterszakács a tél beállta előtt még gyorsan ajánl nekünk egy könnyen elkészíthető gombával töltött paradicsomos receptet.

 

Fotó: Liptai Zoltán
Fotó: Liptai Zoltán

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 közepes paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg vargányagomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zöld pesto
  • 8 vékony szelet fehér cheddar sajt

Elkészítés:

  1. A megmosott paradicsomok aljára talpakat, majd a tetejükre kalapokat vágunk és a magjukat kikanalazzuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a kisebb darabokra vágott vargányagombát és magas tűzön összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pestót és összekeverjük.
  3. Megtöltjük a 2/3 részével az előkészített paradicsomokat, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindegyik paradicsomra 1-1 szelet cheddar sajtot teszünk és 180 C-fokos sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor forrón tányérra tesszük és körberakjuk a félretett vargányával. Ízlés szerint, meglocsolhatjuk kevés olívaolajos fűszerpaprikával is.

    Kínáljunk hozzá friss pékárut!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − tíz =