Hozzávalók 4 személyre:

Grillezett csirkemell görögsalátával
Grillezett csirkemell görögsalátával

 

4 csirkemell filé

só, dúrvára tört bors

4 gerezd fokhagyma

2 szál rozmaring

4 szál kakukkfű

0,8 dl olívaolaj

 

A salátához:

1 kisebb kígyóuborka

1-1 kisebb piros, zöld kaliforniai paprika

2 paradicsom

1 közepes fej lilahagyma

1-1 evőkanál fekete, zöld olívabogyó

12 dkg feta sajt

0,5 dl olívaolaj

só, frissen őrölt bors

1 kis csokor bazsalikom

 

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket lapjával félbevágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal és lefóliázva, hűtőben legalább 2 órát pácoljuk.
  2. A salátához a megmosott uborkát, paprikákat, paradicsomot éles késsel kisebb kockákra vágjuk, a meghámozott lilahagymát vékony karikákra szeleteljük, és salátás tálba szórjuk. Hozzáadjuk egészben vagy felvágva az olívabogyókat, a kicsi kockákra darabolt fetasajtot, meglocsoljuk az olívaolajjal, sóval, borssal, az aprított bazsalikommal ízesítjük és lazán összeforgatjuk. Tálalásig lefóliázva hűtőbe tesszük.
  3. A pácolt csirkemell szeleteket faszénparázs fölött, a forró grillen vagy grillsütő serpenyőben, oldalanként kb. 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor a görögsalátát tányérra halmozzuk és mellé vagy ráfektetjük a grillezett hússzeleteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

kettő × 2 =