24.3 C
Budapest
szombat, június 22, 2024
Home Biostrázsa Power metal vagy tökfürdő ?

Power metal vagy tökfürdő ?

0
Power metal vagy tökfürdő ?

A Halloween ősi kelta hagyományok alapjaiból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban kezdtek október 31.-e éjszakáján „ünnepelni”. Ehhez képest mára már az egész világon elterjedt. A démonűzésre és szellemkergetésre kitalált töklámpa- és tábortűz gyújtása mellett, bulik, partyk, boszorkányok, szellemek, vámpírok, édességért ijesztgető gyermekek végtelen hada járja az utcákat. Lehet szeretni vagy gyűlölni, itt van, a mindenszentek előestéjén bekúszott a mi életünkbe is.

„A halloween elnevezés a nyugati germán óangol nyelv, a mai angol őséből származik. A „szent” jelentésű hālig melléknévből, illetve ennek a főnévi megfelelőjéből a hallow „szent, szent ember” jelentésű szóból. Az All-Hallows-Eve kifejezésből, ahol az utolsó szó az evening („este”) szó régies változata. Az egész kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. A kifejezés 1556-ból maradt fenn először, és ennek terjedt el később a skót változata, a Hallowe’en, ugyanis a skót nyelvben az „eve” megfelelője az „even”, s ez rövidült „e’en”, illetve „een” alakká.”

Nem vagyunk egyformák – Halloweenkor sem

Akadnak, akik már jó előre faragandó tökök után szaladgálnak, hogy gyermekeiknek örömet okozzanak, mások egyszerűen csak keresnek 1-2 kreatív hétvégi programot, beöltözős partyt, töklámpás fesztivált. Egyesek rémséges recepteket hívnak ijesztő valósággá, boszorkányujjakat, denevéreket és emberbordákat sütnek. Aztán vannak olyanok is, akik hirtelen ráeszmélnek, hogy hoppá hová is lett az a ’80-as évek elején alakult német metál zenekar, akik Helloween néven nyomultak…

(Láss csodát, élnek még: https://www.youtube.com/watch?v=Xr852PbVZdo )

A visszavonulók, ilyenkor csak annyira vesznek részt a fergeteges vidám partikon, amennyire nagyon muszáj. Amit mindenszentek és halottak napja előtt nem is lehet csodálni. Talán a kissé háttérbe vonulóknak, gyertyákat- és gondolatokat rendezgetőknek találta ki a Lush a következő termékeit.

Pumpkin Heebie Jeebie

Pumpkin_Heebie_Jeebie_front

A csillámmal teli, gyümölcsös-citrusos Sparkly Pumpkin habfürdő és a fűszeres Lord Of Misrule fürdőbomba csodásan felmelegít, ha gyertya égetésből haza tértél.

Lord of Misrule

Lord_of_Misrule_Bomb

Egy fürdőbomba, mely borvörösre festi a vizet és a fűszeres gyógynövénykeveréknek, valamint a feketebors-olajnak köszönhetően misztikus illattal árasztja el a fürdőszobát. Nevét a középkori bolondok ünnepének uralkodójáról kapta.

Nightwing tusfürdőzselé

NightWing2

Sparkly Pumpkin Bubble bar

Pumpkin

A borókabogyó, a lime és a grapefruit olajok energiával töltenek fel és a hosszan tartó fürdés különleges élményt nyújt az estére.

Bat Heebie Jeebie

product_halloween_gift_heebie_jeebie

Íme a világ leggömbölydedebb denevére. De a legvidámabb is! Hogy is ne lenne vidám, amikor mindenki örül neki, hiszen két fantasztikusan frissítő, vérpezsdítően vidám fürdőtermékkel érkezik. Lehet, hogy negyvenezer éven át riogatták az emberiséget, de most a denevérekkel szembeni csúnya előítéleteket eloszlathatjuk.

Hogy mégis mit kezdjünk magunkkal mindenszentek és halottak napja előtt? A mi tippünk az, hogy gondoljunk azokra, akik már nem lehetnek köztünk… és ne feledjük, mindenkinek joga van eldönteni, hogy miképpen viszonyul a Halloween-hez !

Szöveg-fotók: www.lush.hu; https://hu.wikipedia.org/wiki/Halloween