3.9 C
Budapest
kedd, március 19, 2024
Home Egyéb Kávépuding puncsmártással és karamellkosárkával

Kávépuding puncsmártással és karamellkosárkával

0
Kávépuding puncsmártással és karamellkosárkával
Kávépuding puncsmártással és karamellkosárkával
pudi
Kávépuding puncsmártással és karamellkosárkával

Hozzávalók 4 személyre:

2 dl tej

2 dl főzött kávé

3 evőkanál cukor

10 dkg fehér csoki

1 csomag vaníliapudingpor

kevés hideg tej

A mártáshoz:

2 dl tej

2 evőkanál cukor

1 evőkanál puncs pudingpor

kevés hideg tej

1 narancs lereszelt héja és leve

1 evőkanál rum

1 dl tejszín

6 dkg étcsokoládé

20 dkg kristálycukor

15 dkg színes marcipán

A tejet a kávéval és a cukorral fölforraljuk, majd hozzáadjuk a darabokra aprított csokoládét. Ha elolvadt, a kevés hideg tejjel simára kevert vanília pudingporral sűrítjük. Kivizezett formába töltjük, jól lehűtjük. Közben elkészítjük a mártást. A tejet a cukorral felforraljuk, a kevés hideg tejjel simára kevert puncs pudingporral besűrítjük. A narancs héjával, levével és rummal ízesítjük. A tejszínnel lassú tűzön krémesre főzzük, és félrehúzzuk a tűzről. A csokoládét vízgőzfürdőben felmelegítjük, a cukrot karamellizáljuk, és két villa segítségével egy olajozott merőkanálra húzogatjuk gyors mozdulatokkal. Ha megdermedt, leemeljük a kanálról, és máris elkészült a kosár. A különböző színű marcipánokból 4 madarat formázunk. Tálaláskor a pudingot a tányérra borítjuk, körbelocsoljuk a puncsmártással, rácsorgatjuk a csokoládét, és fogpiszkálóval kihúzzuk. A madarakat ráültetjük, és melléfektetjük a karamellkosarakat.

Ezt a receptet csak bátor és szerelmes, ügyes kezű próbálkozóknak ajánlom!