33.6 C
Budapest
szombat, július 27, 2024
Home Egyéb Makarónival töltött borjúkaraj…

Makarónival töltött borjúkaraj…

0
Makarónival töltött borjúkaraj…

Makarónival töltött borjúkaraj, fokhagymás zöldbabbal,

burgonyapapucsokkal, pecsenyelével

MAKARÓNIVAL TÖLTÖTT BORJÚKARAJ, FOKHAGYMÁS ZÖLDBABBAL, BURGONYAPAPUCSOKKAL, PECSENYELÉVEL

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúkaraj filé

só, frissen őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

10 dkg makaróni

3 evőkanál olívaolaj

A körethez:

30 dkg tisztított zöldbab

1 szál sárgarépa

2 dkg vaj

2 gerezd fokhagyma

4 db nagy burgonya

A pecsenyeléhez:

a hús sült zsiradékja

1 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál liszt

2 dl zöldségleves

só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A megmosott leszárított borjúkarajt hosszában nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk és kb. 1 centi vastagra klopfoljuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Ezután a makarónit bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Most egyenletesen, szálirányban a hússzeletre halmozzuk, felcsavarjuk, kötöző zsineggel szorosan megkötözzük, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben, a forró olívaolajon minden oldalát pirosra sütjük. Ekkor tepsibe fektetjük, meglocsoljuk a sült zsiradékkal és alufóliával lefedve, 180c-os sütőben, 15-20 perc alatt megpároljuk-sütjük.

Közben a körethez a tisztított egész zöldbabot bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és hosszában 4 egyforma halomba szedjük. A meghámozott sárgarépából zöldséghámozóval, 4 szélesebb hosszú szeletet vágunk és 1-1 zöldbabhalmot, 1-1 sárgarépa szeletbe csavarunk. Most a forró vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a csokorba kötött zöldbabot és óvatosan átforgatjuk.

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk, 8 egyforma nagy hasábra daraboljuk és papucsokat faragunk belőle. Végül bő sós vízben megfőzzük.

A pecsenyeléhez a sült hús szaftján a paradicsompürét megpirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, és kicsit beforraljuk, végül átszűrjük.

Tálaláskor a töltött borjúkarajról levágjuk a kötöző zsineget, éles késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk, egymást kicsit fedve tányérra fektetjük, majd mellétesszük a zöldbabot, 2-2 burgonya papucsot és körbelocsoljuk a pecsenyelével. Forrón kínáljuk.