1 C
Budapest
2018. december. 12, szerda

Gombával töltött paradicsom

Lassan végéhez ér az erdők-mezők gombászási ideje. Liptai Zoltán mesterszakács a tél beállta előtt még gyorsan ajánl nekünk egy könnyen elkészíthető gombával töltött paradicsomos...

Liptai Zoltán mesterszakács ünnepi üdvözlete

Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden kedves "Bableves és csülök" Olvasónknak! Liptai Zoltán mesterszakács és Családja  

Parajos – sajtos burgonyalepény

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 nagyobb héjában főtt burgonya 1 evőkanál tejföl 1 tojássárgája 1 mokkáskanál só 20 dkg friss parajlevél 3 dkg vaj frissen őrölt bors őrölt szerecsendió 2...

Grapefrutos tenger gyümölcse saláta

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg tenger gyümölcse (mirelit) 6 evőkanál olívaolaj só, frissen őrölt bors 1 dl száraz fehérbor 1 csomag vegyes tépett leveles...

Diós-vörös áfonyás csokoládés kalács

Hozzávalók 10 szelethez: 2 tojás 5 dkg vaj 15 dkg cukor 15 dkg étcsokoládé 60%-os 1 evőkanál aszalt vörös áfonya, rumba áztatva 5 dkg dióbél 1 csomag sütőpor 20 dkg liszt tej vaníliás porcukor...

Egyiptomi bableves

Az egyiptomi fekete szemű babot előző este bő hideg vízben beáztatjuk, majd leszűrjük és a zöldséglevesben, közepes tűzön félpuhára főzzük.

Az év fagylaltja – Az Opera royal

A belga csokoládéból készült, mogyorós ostya-törmelékkel és fehér csokoládéval rétegelt, opera royal elnevezésű fagylalt érdemelte ki Az év fagylaltja 2015 címet Soltvadkerten, ahol 2015.június...

Friss gyümölcssalátával töltött sárgadinnye

  Hozzávalók 4 személyre: 2 érett sárgadinnye 10 dkg piros ribizli 15 dkg málna 2 evőkanál akácméz 1 kicsi lime 2-2 vadárvácska, körömvirág a díszítéshez Elkészítés: A sárgadinnyéket alaposan megmossuk, leszárítjuk, a kalapjukat...

A második Leves és Főzelék Fesztivál

Jellegzetes magyar fogásokkal és számos ország tradicionális specialitásaival várja vendégeit a hétvégén a második Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál a Palotanegyedben. A látogatók a legkiválóbb...
A kákabélűeknek rumos palacsinta – Krúdy

A kákabélűeknek rumos palacsinta – Krúdy

A hihetetlenül izgalmas életű, Nyíregyházán született író, hírlapíró, a modern magyar prózaírás kiváló mestere, nem csak írni, de enni is nagyon szeretett. Egy morzsányi történet, ami nevéhez fűződik.