19.2 C
Budapest
szombat, április 13, 2024
Home Egyéb Shrek szamara jégből

Shrek szamara jégből

0
Shrek szamara jégből

 

A Shrek című filmből a szamarat formázó jégszobrot Kassa főterén 2013. december végén bárki megtekinthette.

Shrek szamara jégből
MTI fotó: Komka Péter

Kassán jégszobrok díszítik a város Fő utcáját. „A Kassai Mesés Karácsony a szó szoros értelmében meséssé vált. A zenélő szökőkút melletti területre olyan népszerű mesefigurák kerültek, például Shrek a zöld óriás, Törpilla, a Csizmás kandúr, a csacsi, vagy Goofy.

A magyar és lengyel szobrászok negyven jégtömbbel dolgoztak, amelyeket Lengyelországból szállítottak Kassára. A speciális jég súlya összesen 130 kilogramm. A művészek előre megrajzolt tervek alapján dolgoztak. Először láncfűrésszel vágták körül a tömböket, ezután jött a finom munka és az óriási jégdarabok lassan mesefigurákká változtak. A látogatók szerint este a legszebbek, amikor az utcai lámpák fényében különböző színekben ragyognak.

„Melegebb időre számítottunk ezért a jégblokkok ragasztásához száraz jeget rendeltünk. Mivel Kassán jóval nulla fok alatt volt a hőmérséklet, ezeket nem is használtuk fel” – közölte Daniela Béréšová, a rendezvényt szervező Daisy ügynökség munkatársa. Idén hat bárpultot is faragtak jégtömbből, ezeknél kínálnak forró italokat a művészeknek és a járókelőknek.

Kassán negyedik alkalommal állítanak ki jégszobrokat. Hogy ezeket meddig lehet megtekinteni, az csakis az időjárástól függ.”

Forrás: Új Szó Online