Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag vegyes leveles saláta

10 szál fehérspárga

2 paradicsom

1 piros húsú paprika

1 kis csokor snidling

1 kis csokor petrezselyem

fél dl olívaolaj

1 citrom

20-25 vadárvácska virág

 

Tavaszi spárgás saláta árvácskával

Elkészítés:

A leveles salátát tálba szórjuk, a meghámozott spárgát bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kihűtjük, 3 centis darabokra vágjuk, és a salátalevelekhez adjuk. A megmosott paradicsomot, paprikát vékony csíkokra metéljük, a salátára szórjuk, hozzáadjuk az aprított snidlinget, petrezselymet. Az olívaolajat a citrom reszelt héjával, kicsavart levével, sóval összekeverjük, a salátára locsoljuk, lazán összeforgatjuk és hidegen, a vadárvácskával megszórva tálaljuk. Önálló ételként vagy sült húsok mellé köretként is kínálhatjuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 3 =