Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag vegyes leveles saláta
10 szál fehérspárga
2 paradicsom
1 piros húsú paprika
1 kis csokor snidling
1 kis csokor petrezselyem
fél dl olívaolaj
1 citrom
só
20-25 vadárvácska virág
Elkészítés:
A leveles salátát tálba szórjuk, a meghámozott spárgát bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kihűtjük, 3 centis darabokra vágjuk, és a salátalevelekhez adjuk. A megmosott paradicsomot, paprikát vékony csíkokra metéljük, a salátára szórjuk, hozzáadjuk az aprított snidlinget, petrezselymet. Az olívaolajat a citrom reszelt héjával, kicsavart levével, sóval összekeverjük, a salátára locsoljuk, lazán összeforgatjuk és hidegen, a vadárvácskával megszórva tálaljuk. Önálló ételként vagy sült húsok mellé köretként is kínálhatjuk.